Piardigma_Logo_Lezec Created with Sketch.

© 2018 Piardigma - All rights reserved

Nokia je predstavila pet novih telefonov in prvovrstno Android izkušnjo

23. aprila 2018

Čist, varen in sodoben Android nadgrajen s portfeljem pametnih telefonov vključenih v Android One

Povratek legendarnega telefona Nokia 8110 v 4G izvedbi

HDM Global, dom telefonov Nokia, je  predstavil štiri novosti v svojem zmagovalnem portfelju pametnih telefonov Android – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, nova Nokia 6 in Nokia 1. Poleg že standarne trpežnosti in zanesljivosti, ki jo pričakujemo od telefonov Nokia, novi pametni telefoni postavljajo nova merila na področju uporabe materialov in oblikovanja.

HMD Global je v sklopu prizadevanja za čisto, pametno, varno in sodobno Android izkušnjo sporočil, da bo postal prvi globalni partner, ki bo imel celoten nabor naprav v programu Android One družbe Google. Pametni telefoni Nokia so naravna izbira za ta globalni program, in sicer zaradi neomajne zaveze mesečnim varnostnim posodobitvam.

Skupaj z novimi in osupljivimi telefoni Android se vrača tudi prenovljena ikonična Nokia 8810 s podporo za 4G povezovanje na hitro mobilno omrežje, vključuje Google Assistent, Google Maps, Google Search, Facebook in Twitter ter povratek drsne tipkovnice.

Čist, varen, sodoben in z zavezo programu Android One

Trije novi telefoni Nokia, ki so se pridružili družini telefonov Android One, zagotavljajo visoko kakovostno izkušnjo uporabe programske opreme, ki jo je oblikoval Google. Vsak telefon bo skozi čas ostal posodobljen z najnovejšimi AI inovacijami in bo zagotavljal najvišjo možno varnost s strani Googla. S čistim Androidom telefoni Nokia ne prinašajo nepotrebnih sprememb uporabniškega vmesnika ali skritih procesov, ki bi skrajšali življenjsko dobo baterije ali upočasnili telefon. Tako lahko z novim telefonom uživate dlje. Vsak izmed novih telefonov ima omejeno število že nameščenih aplikacij, zato vam je na voljo več pomnilnika, prav tako pa vam prinaša tudi inovacije, s katerimi boste korak pred časom.

Z Android Oreo™ TM boste lahko uživali v novih možnostih, ki vključujejo: “Picture-in-Picture” opcijo za večopravilnost; Android Instant Apps za odkrivanje aplikacij z minimalnim zastojem; 60 fantastičnih novih emotikonov in lastnosti, ki povečujejo zmogljivost baterije, kot je omejevanje delovanja aplikacij v ozadju.

Predstavitev štirih novih Nokia Android pametnih telefonov in razširitev portfelja:

Nokia 8 Sirocco: neverjetno kompakten in zmogljiv telefon za oboževalce

Eleganten in funkcionalen dizajn telefona Nokia 8 Sirocco je idealna kombinacija precizne izdelave in inovacije, ki črpa navdih iz bogate dediščine oblikovanja telefonov Nokia. Novi telefon je prava izbira za vse, ki obožujejo ustvarjanje zgodb in vsebine. Nokia 8 Sirocco je izjemno zmogljiv telefon z izboljšanim Dual-Sight, optiko ZEISS in skrbno uglašeno akustiko. Gre za najlepši telefon doslej.

Zlitje moči in lepote prinaša zaobljeno oblikovan zaslon, ki objema precizno oblikovan okvir iz nerjavečega jekla. Z le 2-milimetroma širine ob robovih se Nokia 8 Sirocco ponaša z zaobljenim pOLED 2K 5.5-inčnim zaslonom z majhnimi robovi in okvirjem telefona ter izoblikovanimi linijami, ki ustvarjajo neverjetno kompakten profil.

Okvir iz nerjavečega jekla je 2,5-krat močnejši od serije aluminija 6000 in 3D Corning® Gorilla® Glass 5 je dovolj močan, da prenese vsakodnevne udarce. Z razkošnim videzom in popolnim ravnovesjem Nokia 8 Sirocco lepo leži v roki, zahvaljujoč dvakrat poliranem jeklenem okvirju.

Z dvojnim senzorjem na zadnji strani in ZEISS optiko boste lahko sedaj ujeli vsako podrobnost. Telefon ima izjemno občutljivo širokokotno primarno kamero, ki deluje odlično tudi pri zmanjšani svetlobi in sekundarni 13MP senzor z dvakratnim optičnim zoomom. Z načinom Pro Camera boste imeli popolno ročno kontrolo pri fotografskih nastavitvah, fotografije pa boste lahko posneli kot profesionalni fotograf.

Telefon Nokia 8 Sirocco bo na voljo v začetku aprila, povprečna globalna maloprodajna cena bo od 749 eur brez davka in popustov.

Nokia 7 Plus: prvoligaš za vsakogar

Telefon Nokia 7 Plus je oblikovan za kreativne po duši. S svojim zaslonom, zmogljivostjo, dizajnom ter lastnostmi omogoča ustvarjanje osupljive vsebine. Z inovativno optično strojno opremo in algoritmi Nokia 7 Plus ujame trenutke v fotografije, ki so skorajda kot žive.

Z izboljšano funkcijo Dual-Sight, dvojnima zadnjima senzorjema in ZEISS optiko telefon združuje izjemno občutljivo 12MP širokokotno primarno kamero za odlično izvedbo pri nizkih ali presvetlih svetlobnih pogojih ter sekundarno 13MP kamero, ki omogoča dvakratni optični zoom za trenutke, ko si želite, da bi bili bližje objektu fotografiranja.

Nokia 7 Plus ima močan mobilni procesor Qualcomm® Snapdragon ™ 660, tako lahko posnamete še več vsebine in uživate dlje. Optimiziran in integriran je za maksimalno moč in življenjsko dobo baterije, tudi če prenašate svoj #Bothie video neposredno na Facebooku ali YouTubu. Nokia 7 Plus je optimizirana tako, da izčrpa močno 3800 mAh baterijo in tako omogoči odlično dvodnevno uporabo.

Njen rahlo zaobljen zadnji del in vitki robovi omogočajo veliko-zaslonsko izkušnjo na udoben in enostaven način. Živahen 6-inčni, 18:9, visokoločljivi zaslon omogoča popolno brskanje po spletu, družbenih omrežjih in igranje igric, saj prikazuje več vsebine na enaki širini kot tradicionalni 5.5-inči zaslon.

Na voljo bo v dveh barvnih kombinacijah: črna/bakrena in bela/bakrena. Na prodaj bo v začetku aprila, njena povprečna globalna maloprodajna cena bo od 399 eur brez davka in popustov.

Nova Nokia 6: zmagovalni telefon je postal še boljši

Ustvarjen na uspehu njegovega predhodnika, nov telefon Nokia 6 ponuja še bolj zmogljivo delovanje in nove, izjemne lastnosti v še bolj kompaktni in trpežni podobi. Z več kot 60-odstotno povečano hitrostjo od zmagovitega predhodnika Nokia 6 ponuja izboljšano funkcijo Dual-Sight, ZEISS optiko, hitro polnjenje preko USB-C, izboljšano razmerje med zaslonom in celotno velikostjo telefona, Nokia prostorski zvok ter čist, varen in sodoben Android Oreo™.

Nokia je z novim telefonom Nokia 6 svojo originalno preciznost izdelave ponesla na nov nivo, in sicer z napravo, ki je narejena iz enega samega kosa aluminija iz serije 6000, proces je trajal 11 ur in je vključeval proces eloksiranja in poliranja. Telefon Nokia 6 bo dalj časa ostal ohranjen, saj združuje 2.5D zaslon iz stekla Corning® Gorilla® Glass, ki je odporen na poškodbe in je oblikovan tako, da ostane dlje čas lep.

Naši inženirji so integrirali mobilni procesor Qualcomm® Snapdragon™ 630, ki zagotavlja hitro in tekoče delovanje, vključno z odličnim, celodnevnim delovanjem baterije.

Na voljo bo v treh bavnih kombinacijah: črna/bakrena, bela/metalna in modra/zlata kot tudi z dvema konfiguracijama – 3GB RAM/32GB ROM, ki bo na voljo od aprila in 4GB RAM/64GB ROM, ki bo na voljo kasneje. Nokia 6 bo v prodaji v začetku aprila, povprečna globalna maloprodajna cena bo od 279 eur brez davka in popustov.

Nokia 1: popolna izkušnja pametnega telefona, ki je dostopna vsakomur

Nokia 1 predstavlja preboj na področju dostopnosti tehnologije po vsem svetu, saj prinaša osnove pametnega telefona, kakovost, ki jo pričakujemo od telefonov Nokia, ter osvežujoč in prepoznaven dizajn. Nokia 1 je rezultat prepričanja, da mora biti tehnologija dostopna večjemu številu ljudi. Novi telefon prihaja z Android Oreo™ (edicija Go), ki je optimiziran za naprave z 1GB RAM-a ali manj. Pametni telefon Nokia 1 je oblikovan za nemoteno in odzivno delovanje ter s popolnim dostopom do trgovine Google Play™. Tako lahko najdete vse najljubše aplikacije, od WhatsApp-a, Facebook-a in Instagram-a, do mobilnega bančništva, medtem ko so izpostavljene tudi aplikacije, ki so optimizirane za Android Oreo™ (edicijo Go).

Z ikoničnim ‘Nokia smile’ v sveži podobi lahko svojemu telefonu Nokia 1 podarite preobleko s popularnimi Xpress maskami, ki so na voljo v različnih živahnih barvah. Enostavno pritisnete na on in off gumb ter v sekundi pričarate svoj osebni stil s spreminjajočimi se maskami. Vsaka maska je bila ustvarjena z enako natančnostjo in pozornostjo do podrobnosti kot originalna maska telefona. S svojim vzdržljivim dizajnom in dvojim polikaborantom je telefon pripravljen tudi na vsakodnevne udarce.

Telefon Nokia 1 bo oboževalcem po svetu na voljo v začetku aprila v toplo rdeči in temno modri barvi kot tudi v različnih pastelnih barvah na izbranih trgih. Povprečna globalna maloprodajna cena bo od 85 dolarjev brez davka in popustov. Xpress maske bodo v prodaji na voljo ločeno od 7,99 dolarjev, in sicer v azurni, sivi, rumeni ter rozi barvi.

Za nostalgike: Povratek telefona Nokia 8110

Legendarni telefon Nokia 8110 se vrača s podporo za 4G povezovanje na hitro mobilno omrežje in ikonično zaobljenim dizajnom drske tipkovnice. Omogoča vam možnost, da se izklopite, zabavate in sprostite z vedenjem, da so vse bistvene pametne funkcije tam, ko jih potrebujete.

Z znanim in preprostim vmesnikom uporablja intuitivno taktilno mehaniko, z drsnikom za odgovarjanje in zaključevanje klicev. Nokia 8810 je izdelana tako kot lahko pričakujete od telefona Nokia, z vzdržljivostjo in zanesljivostjo, ki sta standard. Nokia 8810 prinaša kristalno jasne VoLTE klice in je kot nalašč za vsakogar, ki si želi ikoničen telefon s funkcijo 4G ali dodaten spremljevalni telefon. Nokia 8110 ima dostop do trgovine priljubljenih aplikacij, kot so Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook in Twitter. Prav tako lahko pošiljate in prejemate elektonska sporočila, uvozite kontakte ali sinhronizirate koledar z Outlookom ali Gmailom. Da bi delovala brez napak, uporablja mobilni procesor Qualcomm® 205. Na voljo pa bo z novo različico igre Kača

Možno bo izbrati med dvema dinamičnima barvama, in sicer tradicionalno črno ter banana rumeno. Nokia Argon bo na voljo maja po povprečni globalni maloprodajni od 79 evrov brez davka in popustov.

Florian Seiche, generalni direktor podjetja HMD Global, je dejal:

“V tem času smo lansko leto začeli z velikimi pričakovanji oboževalcev in veliko odgovornostjo do zapuščine ene najbolj inovativnih blagovnih znamk našega časa. Od takrat smo znova predstavili priljubljene ikone, zgradili partnerstva s starimi in novimi prijatelji ter predstavili čisto, najnovejšo Android izkušnjo z našim portfeljem pametnih telefonov. Lansko leto smo odpremili več kot 70 milijonov telefonov Nokia.

Med širitvijo portfelja smo ohranili vizijo: predstavljati odlične telefone Nokia, ki nosijo vrednote, ki jih pričakujejo naši oboževalci. Bilo je razburljivo in ko gledamo naprej, načrtujemo razširitev našega portfelja z namenom nudenja širokega spektra telefonov Nokia, ki jim ljudje zaupajo in se nanje tudi zanašajo.«

Juho Sarvikas, direktor proizvodov pri HMD Global, pravi:

“Danes z veseljem sporočamo, da smo razširili svojo ponudbo z uvedbo petih novih naprav. Postavili smo nova merila uspešnosti pri oblikovanju pametnih telefonov s telefonom Nokia 8 Sirocco in ponudili najbolj dostopen pametni telefon Nokia 1.

S temi novimi napravami boste prepoznali inovativen pristop k inženiringu in usmerjenost k premikanju mej. Prepoznali boste naše najboljše materiale in značilen, eleganten portfelj, ki zagotavlja zanesljivost in življensko dobo, ki jo pričakujete od telefonov Nokia.

Ponosni smo na izdelavo pametnih telefonov, ki obravnavajo potrebe v realnem svetu in na našo zavezo k čistemu, varnemu in posodobljenemu Androidu. Omenjeno nam je pomagalo doseči številne inovativne cilje, kot sta boljša življenjska doba baterije in redne varnostne posodobitve. Danes to zavezo postavljamo še na višji nivo, saj smo na svetovni ravni postali vodilni partner za program Android One, s čimer dobite izkušnjo, ki jo podpira Google. ”

Pekka Rantala, izvršni podpredsednik in direktor marketinga HMD Global, pravi:

“Pametni telefon je naš vsakdanji partner in ljudje morajo vedeti, da se lahko nanj zanesejo. Lani smo ljudem obljubili, da bomo zagotovili resnično Nokia izkušnjo in izpolnili zaupanje, ki ga imajo ljudje v blagovno znamko in telefone Nokia. Veseli smo, da smo se pridružili programu Android One. Sinergije z našo nadaljnjo zavezanostjo k čistemu, varnemu in najnovejšemu Androidu nam omogočajo, da z nadgrajevanjem našega portfelja, še naprej sledimo naši obljubi. Svež nov portfelj pomeni, da se lahko vsi resnično zanesejo na pametne telefone Nokia. ”

Jamie Rosenberg, podpredsednik, poslovanje in delovanje, Android & Google Play:

“Android One je naš vodilni partnerski program. Obsežen nabor novih pametnih telefonov Nokia predstavlja naše največje partnerstvo doslej. Zdaj lahko uporabniki po vsem svetu najdejo odlično napravo, ki ustreza in zadovoljuje njihove potrebe, ob tem pa vedo, da prejmemo kakovostno strojno in programsko opremo, ki je pametna, varna in preprosto izvrstna.”

HMD Global

S sedežem v Espooju na Finskem je HMD Global Oy nov dom Nokiini telefonov. HDM oblikuje in trži vrsto pametnih telefonov ter predstavlja telefone, usmerjene na vrsto različnih potrošnikov in cenovnih točk. Z zavezanostjo k inovativnosti in kakovosti je HMD ponosen ekskluzivni globalni lastnik licence blagovne znamke Nokia za telefone in tablične računalnike. Za nadaljnje informacije obiščite www.hmdglobal.com.

Nokia je registrirana blagovna znamka Nokia Corporation. Android, Android One, Google and Google Photos so blagovne znamke Google LLC; Oreo je blagovna znamka Mondelez International, Inc. group. Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki Qualcomm Incorporated, registriran v ZDA in drugih državah. Qualcomm Snapdragon je produkt Qualcomm Technologies, Inc. in/ali hčerinskih družb. ZEISS in ZEISS logo sta registrirani blagovni znamki Carl Zeiss AG, ki se uporabljata pod licenco Carl Zeiss Vision GmbH.

Delite članek