Piardigma_Logo_Lezec Created with Sketch.

© 2018 Piardigma - All rights reserved

Hitra prenova portfelja pametnih telefonov prinaša naslednje generacije Nokie 5, Nokie 3 in Nokie 2

15. June 2018

Trije novi pametni telefoni Nokia z Android OreoTM imajo značilen dizajn in zagotavljajo kakovost, na katero se lahko zanesete

HMD Global, dom telefonov Nokia, nadaljuje s hitro prenovo svojega portfelja Nokia Android pametnih telefonov. Danes je tako najavil prihod Nokie 5.1, Nokie 3.1 in Nokie 2.1. Trio pametnih telefonov z dostopom do najnovejših Googlovih storitev, kot je Google Assistant, še naprej zagotavlja čisto, varno in najnovejšo android izkušnjo z Android One in Android Go. Ponašajo se z vrhunsko izdelavo in zasnovo, ki sta pričakovani od pametnih telefonov Nokia, ter ujemajočo zmogljivostjo.

Juho Sarvikas, direktor proizvodov pri HMD Global, pravi: “Spodbuja nas odziv na naše izdelke. Naši potrošniki nam sporočajo, da imajo radi svoje pametne telefone Nokia z Androidom. Nenehno si prizadevamo izboljšati uporabniško izkušnjo, da bi še bolje zadovoljili vsakodnevne potrebe naših uporabnikov. Vsaka podrobnost na pametnih telefonih Nokia je bila zasnovana z mislijo na potrošnike. Tako smo nadvse veseli, da lahko predstavimo te prefinjene pametne telefone, ki se ponašajo z izjemno zmogljivostjo, še naprej ohranjajo vrhunske oblikovne elemente, so cenovno dostopni vsem, predvsem pa zagotavljajo vodilno kakovost, ki jo pričakujete od nas.”

“S to serijo pametnih telefonov zagotavljamo večje zaslone, izboljšano zmogljivost z nadgradnjo procesorja, ki ponuja do 50% večjo zmogljivost, hkrati pa ohranjajo popolno ravnovesje med porabo in čudovitim dizajnom. In vse to prav v segmentu, v katerem morajo potrošniki pogosto sprejeti kompromis. Z našim prenovljenim portfeljem lahko sedaj uživate v visoko kakovostni izkušnji, ne da bi pri tem plačali premijsko ceno. Vsak telefon izžareva preprost slog z natančno pozornostjo do vseh podrobnosti in ne glede na vaš proračun, boste lahko našli pametni telefon Nokia, ki je pravi za vas.”

Nokia 5.1: izpopolnjena brezčasna klasika

Z nadaljevanjem klasične zasnove prejšnje generacije je nova Nokia 5.1 preprosta, kompaktna in povsem elegantna. Svojo strukturno celovitost dobi iz enega kosa aluminija serije 6000, ki je prečiščen s temeljitim 33-stopenjskim postopkom obdelave, eloksiranjem in poliranjem, vse z namenom, da ima odličen satenast zaključek in občutek v rokah. Nova Nokia 5.1 ima za 0,3 palca večji zaslon in za 2 milimetra ožje telo. Posebna pozornost je namenjena najbolj prestižnim podrobnostim, kot je uskladitev zaobljenih robov na platnu zaslona z vogali telefona, kar ponuja kompaktno, žepno izkušnjo. Nokia 5.1 ima 5,5-palčni zaslon Full HD+ z višjo resolucijo v razmerju 18:9. Brskanje po spletu, gledanje svojih najljubših vsebin, deljenje najbolj smešnih spominov ali igranje, tako predstavljajo čudovito doživetje.

Nokio 5.1 poganja 8-jedrni procesor MediaTek Helio P18 z zmogljivostjo 2,0 GHz. Zagotavlja gladko vsestransko zmogljivost, ki je za 40% hitrejša in močnejša od prejšnje generacije. Ima nadgrajeno zadnjo kamero z ločljivostjo 16 MP in samodejnim ostrenjem z zaznavanjem faze ter širokokotno sprednjo kamero. Senzor za prstne odtise je bil premaknjen na zadnjo stran telefona, tako da ga lahko odklenete z indeksnim prstom ali pustite denarnico doma, ko varno in brezplačno plačate z NFC preko Google Pay.

Nova Nokia 5.1 bo na voljo v treh klasičnih barvah: bakrena, modra in črna (na voljo nekaj tednov kasneje); dveh možnostih za shranjevanje / RAM: 2 GB / 16 GB, 3 GB / 32 GB. Po globalni povprečni maloprodajni ceni 189 evrov bo v prodaji od julija 2018 dalje.

Nokia 3.1: popolna harmonija materialov in učinkovitosti

Nokia 3 je predstavljala najbolj uspešen model v zasedbi pametnih telefonov Nokia in HMD-jevo največjo franšizo do sedaj. Nova Nokia 3.1, trenutno najbolj privlačen telefon, povezuje materiale z osupljivim dizajnom in ponuja prav tako odlično delovanje. Estetsko ukrivljen zaslon se zliva v vitko aluminijasto telo aparata preko CNC spojine z dvojnim diamantnim rezom in prinaša popolno harmonijo materialov. Z ravno pravšnjo velikostjo za uporabo v eni roki cenovno najbolj ugoden pametni telefon v razmerju 18:9 in s 5.2-palčnim HD+ zaslonom ponuja več vsebine naenkrat. Steklo Corning® Gorilla® varuje 2.5D ukrivljen zaslon pred poškodbami in ga dlje časa ohranja lepega.

Nokia 3.1 deluje s pomočjo 8-jedrnega procesorja MediaTek 6750. S tem zagotavlja dvojno število procesorskih jeder ter 50% pospešek učinkovitosti v primerjavi s prejšnjo generacijo, s čimer telefon drži korak z uporabniki. Z nadgrajeno glavno kamero s 13 MP in samodejnim ostrenjem Nokia 3.1 zajame spomine, ki jih boste želeli podoživeti znova in znova. Zahvaljujoč svojemu celotnemu setu senzorjev, ki jih običajno najdemo le na premium telefonih, Nokia 3.1 omogoča najboljši izkoristek priljubljenih AR aplikacij, kot je Pokémon Go, varno in enostavno plačevanje z NFC na Google Payter fotografiranje celotne scene s panoramskim načinom.

Nova Nokia 3.1 bo na voljo v treh barvah: modra/bakrena, črna/krom in bela/kovinska; dveh možnostih za shranjevanje / RAM: 2GB / 16 GB, 3 GB / 32 GB.  Po globalni povprečni maloprodajni ceni 139 evrov bo v prodaji od junija 2018.

Nokia 2.1: dvodnevno delovanje baterije pametnega telefona je postalo še boljše

Nokia 2.1, ki je namenjena vedno aktivnim potrošnikom ter potrebam po dolgotrajni uporabi, ponuja dvodnevno delovanje baterije in ima velik, 5.5-palčni HD zaslon ter dvojne stereo mikrofone na sprednji strani telefona. Baterija se ponaša z zmogljivostjo 4000 mAh, ki se sedaj napolni še hitreje, kar uporabnikom omogoča, da se hitro odpravijo na pot in so še hitrejši kot prej. HD zaslon, ki je za skoraj 20% večji od originalnega, omogoča uživanje v visokoresolucijskih videih na poti, dvojna mikrofona z oblikovanimi 3D detajli iz nerjavečega jekla pa ponujata osupljiv stereo zvok.

S kakovostjo in stilom, ki ga pričakujemo od telefonov Nokia, nordijski dizajn Nokie 2.1 s kovinskimi poudarki zagotavlja, da boste z njo izstopali iz množice. Telefon varuje vitko, zaobljeno, ergonomsko oblikovano, naravno obarvano ozadje iz polikarbonata, zaradi katerega je odporen proti praskam. Nadgrajen 64-bitni procesor Qualcomm™ Snapdragon® 425 ljubiteljem Nokie omogoča 50% hitrejšo in nemoteno delovanje, ki so si ga želeli pri hitrem preklapljanju med aplikacijami. Nokia 2.1 ima tudi sprednjo 5 MP in zadnjo 8 MP kamero s funkcijo samodejnega ostrenja.

Nova Nokia 2.1 bo na voljo v treh kovinskih barvah: modra/baker, modra/srebrna in siva/srebrna, po globalni povprečni maloprodajni ceni 115 dolarjev, in sicer od julija 2018 dalje.

Čista, varna in posodobljena android izkušnja celotne družine telefonov

Družini Android One so se poleg Nokie 8 Sirocco, Nokie 7 plus in Nokie 6.1 pridružile tudi Nokia 5.1 in Nokia 3.1. Slednji tako ponujata pametno, varno in preprosto osupljivo izkušnjo, ki jo je oblikoval Google. Pametni telefoni Nokia s sistemom Android One ponujajo več prostora za shranjevanje in podaljšano delovanje baterije izven naprave kot tudi najnovejše Google inovacije s področja umetne intelligence, ki uporabnikom pomagajo ostati korak pred vsemi. Nokia 5.1 in Nokia 3.1 bosta prejeli tri leta mesečnih varnostnih posodobitev in dve leti OS posodobitev, kot zagotavlja Android One program. To jih uvršča med najbolj varne telefone, ki so trenutno na voljo, vedno posodobljene z najnovejšimi storitvami Google, kot sta Google Assistant in Google Photos, z neomejeno in brezplačno hrambo visokokakovostnih fotografij. Medtem Nokia 2.1 nudi Android Oreo™ (edicija Go), ki je zasnovan za pametne telefone z 1 GB RAM ali manj, in ponuja gladko android izkušnjo, več shrambe izven naprave in manjšo porabo podatkov. Vsi trije telefoni so pripravljeni za Android P.

Anne Laurenson, direktorica partnerstva Android v Googlu, pravi: “Ljudje po vsem svetu iščejo pametne telefone, ki ustrezajo njihovim potrebam in misija Androida je vedno bila omogočiti moč računalništva vsem. Del tega je zagotovitev odlične uporabniške izkušnje v najširšem spektru naprav. Odlično je videti, kako je HMD Global prevzel vodilno vlogo v tej misiji ter lansiral pametni telefon Nokia 2.1, ki deluje na Android Oreo™ (Go edition), kot tudi dva telefona, ki sta se pridružila družini Android One. Tesno smo sodelovali pri združevanju Googlovih najnovejših inovacij s strokovnim znanjem kakovostne programske opreme, ki ga ima HMD Global. Prav zato lahko pametna telefona Nokia 5.1 in Nokia 3.1 vsem prinašata pametno, varno in preprosto neverjetno izkušnjo s sistemom Android One.”

Delite članek